© 2007-2023 TÓTH LEA. | All Rights Reserved.
A képek felhasználása, átvétele, másolása,
bármilyen más felületen való megjelenítése
engedélyköteles.

DIMENZIÓK

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

Egyazon időben különböző dimenziók, különböző életformák, életek léteznek. Különbözőek vagyunk. Habár egy időben és egy korban létezünk, lehet, hogy nem is tudunk egymásról. Fontos ismerni az univerzum végtelenségét.  

SZENTHÁROMSÁG

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

A Szentháromság lényege. Az anya (női minőség) vízszintesen, az atya (férfi minőség) függőlegesen, a kettő találkozásakor megszületik a Fény. Mind együtt, három egyben a teremtő.  

FEHÉR A FEKETÉN

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

Nincs „jó” és „rossz”. Tapasztalataink vannak és a belőlük fakadó reakcióink. A dolgokat önmagukban nem lehet értelmezni. Minden összefügg. A dolgokat mindig valamihez képest lehet értelmezni. Negatív és pozitív energiák csak együtt létezhetnek. Egymás nélkül nem tudnánk értelmezni egyiket sem. A világegyetem törvénye a kiegyenlítődés, az egyensúly. Minden negatív mutatja a pozitívat és fordítva. 

HATÁROK

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

A fejünkben lévő határok korlátoznak minket. Amikor határokat szabunk magunknak, korlátozzuk magunkat. A határ egyfajta halált is jelent. Más oldalról nézve azonban a határátlépés felszabadulást, és lehetőségek megnyitását jelenti. 

PIROS

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

A piros az erő és energia szimbóluma. Néhány könnyed mozdulattal kiegészítve.

LEBEGÉS

egyedi technika_plexi_38x61cm_2017

Az úszás megtapasztalása. Megengedés. Elengedés. Csak lenni. Hagyjuk magunkat áramolni.  

HORIZONT

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

Mint az univerzum, úgy kell törekednünk az egyensúlyra. Mindig lent vagy mindig fent lenni az egy rendkívüli állapot. Egyensúlyban lenni, középen lenni. Ott megtalálhatjuk az igazságot. Ott minden összekapcsolódik, minden egyenlő egymással, minden zökkenőmentesen együtt él.    

CSOMÓPONT

egyedi technika_plexi_38x61cm_2017

Vagyunk egy bizonyos állapotban. És onnan kell eldöntenünk, merre tartunk, melyik utat választjuk.  

ASZIMMETRIA

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

Aszimmetria, kreativitás. Hogyan lehet egyensúlyt és rendet teremteni a látszólagos egyensúlyhiányból és rendezetlenségből? A rendszer a legnagyobb káoszban is megtalálható. Saját eszközeinkkel rendet teremthetünk mindenben.

ÉRKEZÉSEK

egyedi technika_vászon_38x61cm_2017

Különböző utakon járunk, különböző irányokból jövünk, de végül mindannyian egy helyre érkezünk.

IRÁNYOK

egyedi technika_plexi_38x61cm_2017

Szabad akaratunk eldönteni, hogy melyik irányba haladunk. Mindenkinek más a feladata, mindenki más küldetésért van itt. Ezért útjaink is különböző irányokba haladnak. Ennek megértésével és elfogadásával hagynunk kell egymást élni anélkül, hogy ítélkeznénk és kényszerítenénk egymást a változásra. 

TÁVOLSÁG

egyedi technika_vászon_87x38cm_2017

Isztambuli tartózkodásom alatt távol vagyok szeretteimtől és a családomtól. De ez nem azt jelenti, hogy el kell felejtenem őket.

A kép két oldalán található elemek az egyéneket szimbolizálják és a köztük lévő kis távolság is jelzi, nincsenek olyan messze egymástól, hogy el kellene szakadniuk. Még mindig ugyanazon a felületen vannak. Az életben fontos megtalálni a kapcsolódást egymáshoz.  

DÖNTÉS

egyedi technika_vászon_87x87cm_2017

Döntéseket kell hoznunk az életünkben. Számomra a döntés mindig egy nagyon erős határt jelent. Elválasztást jelent.

AJÁNDÉK

egyedi technika_vászon_87x87cm_2017

Mindenki életében jönnek és mennek a nehézségek. Azt azonban tudnunk kell, hogy a fejlődés lehetősége miatt vagyunk itt. Feladatok segítik az előrejutásunkat. Tapasztalatom szerint a helyzet lehet akármilyen reménytelen, ha a tudatosság állapotában vagyunk, akkor minden helyzetben megtalálhatjuk az értelmet, a segítséget, a megoldást. Megcsillan a fény. Az élet ajándéka ez nekem. 

ELÁGAZÁS

egyedi technika_vászon_87x87cm_2017

Mindenkinek meg kell találnia a saját útját. Csak azért, mert sokan haladnak egy irányba, attól az még nem azt jelenti, hogy a mi utunk is arra tart. Merjünk önmagunk lenni. Merjük saját utunkat járni.