© 2007-2023 TÓTH LEA. | All Rights Reserved.
A képek felhasználása, átvétele, másolása,
bármilyen más felületen való megjelenítése
engedélyköteles.

TUDATALATTI

egyedi technika_fa_44x44cm_2019

Álmok és alacsonyabb szintű képzelet. Itt zajlik a testi funkciók összehangolása és ősi ösztönöket, motívumokat, erősen érzelmileg feltöltött lelki komplexusokat, alacsonyabb rendű vágyakat, fantáziákat illetve tudattalan parapszichológiai folyamatokat tartalmaz. A ki nem dolgozott érzelmek, az ellenőrizetlen folyamatok helye.

KÖZÉPSŐ TUDATTALAN

egyedi technika_fa_44x44cm_2019

Ébrenléti állapotunkhoz hasonló szellemi elemekből áll és éber tudatunk számára könnyen hozzáférhető. Ebben a belső térben asszimiláljuk és emésztjük meg különféle tapasztalatainkat, ahonnan az információk könnyen visszakereshetőek és tudatosíthatóak. Itt végezzük a szokásos mentális és képzelgő tevékenységeinket, amelyek itt fejlődnek mielőtt a tudat fényében megszületnének.

LÉLEK

egyedi technika_fa_44x44cm_2019

Egy fejlődő sokdimenziós lény, amelyet az isteni természet és az emberi természet közreműködése hoz létre.

EGO

egyedi technika_fa_44x44cm_2019

Ez az öntudat súlypontja. Nem tévesztendő össze a tudatosság által létrehozott tudatos személyiséggel. Ennek megértése alapos önvizsgálatot igényel. Azonban a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja és ennek eredményeként a folyamatosan változó tudatáram mellett sodródik és tévesen önmagát azonosítja vele.

TUDAT

egyedi technika_fa_44x44cm_2019

Ez a személyiség tudatos része. Az érzések, ötletek, gondolatok, észlelések, vágyak, késztetések megszakítás nélküli áramlása és változása jellemzi. Mindezt azonban tudatosan megfigyelhetjük, elemezhetjük és értékelhetjük. Alkoss tiszta képet. 

TUDATFELETTI

egyedi technika_textil_d44cm_2019

Erről a területről nyerjük magasabb megérzéseinket és inspirációinkat művészi filozófiai vagy tudományos, etikai impulzusokat a humanitárius és hősies cselekvésekhez. Innen erednek magasabb érzéseink, mint például az önzetlen szeretet, a zsenialitás és a szemlélődés, a megvilágosodás é az önkényeztető állapotok. Ez a világ magába foglalja a látens magasabb pszichés tevékenységeket és spirituális energiákat.  

KOLLEKTÍV TUDATTALAN

egyedi technika_fa_44x44cm_2019

Az emberi lények nincsenek elszigetelve egymástól. A kollektív tudattalan képezi azt a közeget, amelyen keresztül állandó tudattalan kapcsolat van az emberek között.